Лекція на тему: «Правові та практичні аспекти захисту персональних даних» для працівників Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області

ЦЕНТР РЕФОРМ, ДЕМОКРАТІЇ ТА ПРАВА ІНФОРМУЄ!

10.12.2019 р. для працівників Оріхівської районної державної адміністрації Запорізької області Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Сергієм Бізденежним була проведена лекція на тему: «Правові та практичні аспекти захисту персональних даних».

Під час цієї лекції до відома учасників були донесені повноваження та функції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в контексті здійснення контролю над дотриманням чинного законодавства України про захист персональних даних, розглянуті основні положення Закону України «Про захист персональних даних», строків надання відповідей та задоволення звернень громадян щодо доступу до персональних даних, закріплений порядок надання доступу та відмови у доступі до персональних даних. Окремо були розглянуті питання забезпечення нерозголошення та надійності місця зберігання персональних даних.

По завершенні заходу були розглянуті практичні кейси з доступу до персональних даних, де після цього його учасники мали можливість задати питання та отримати на них відповіді.